Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-12-2023 15:28

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου στην Τελετή Βράβευσης Αθλητών/τριών της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας 2023 κάτω των 15 ετών

Αποτελεί ξεχωριστή χαρά για μένα να χαιρετίζω τη σημερινή τελετή βράβευσης των αθλητών και αθλητριών, που έλαβαν μέρος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα κάτω των 15 ετών, που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο στη Βραζιλία.

Η συμμετοχή της πατρίδας μας στο εν λόγω σπουδαίο αθλητικό γεγονός αποτέλεσε τεράστια πρόκληση, αφού για πρώτη φορά εκπροσωπείτο με αποστολή παιδιών κάτω των 15 χρονών, σε έξι αγωνίσματα, αυτά του στίβου, της κολύμβησης, της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής, του ταεκβοντό και του τζούντο.

Στο πλαίσιο αυτό, η συγκομιδή του χρυσού μεταλλίου, των δύο αργυρών, των πέντε χάλκινων και του ενός για fair play, οι τιμητικές θέσεις και επιδόσεις, ως επίσης η συμμετοχή και μόνο των παιδιών μας στην μεγάλη αθλητική αυτή διοργάνωση, δημιούργησε σε όλους αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και περηφάνιας.

Πέρα από τα σπουδαία αποτελέσματα που κατάφεραν να σημειώσουν, το πλέον σημαντικό είναι ότι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας διακρίθηκαν για το εξαίρετο και παραδειγματικό ήθος καθώς και την αθλητοπρέπεια που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους.

Παραμένοντας πιστοί στις αρχές και αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της αριστείας, εκτός από τους εαυτούς τους, τους προπονητές, τις προπονήτριες, τους δικούς τους ανθρώπους και τα σχολεία τους, τίμησαν την πατρίδα μας και τη σημαία της και αναδείχθηκαν στους καλύτερους πρεσβευτές της.

Έγιναν πρότυπα της θέλησης, της υπομονής και της επιμονής που πρέπει να χαρακτηρίζει την πορεία κάθε αθλητή και αθλήτριας προς την επιτυχία.

Σε αυτή την άκρως απαιτητική προσπάθεια είναι που επιδιώκει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας να σταθεί συνοδοιπόρος, στηρίζοντας την πορεία των παιδιών μας, των προπονητών και των προπονητριών τους προς την επιτυχία.

Ύψιστη προτεραιότητα της πολιτικής που υιοθετούμε είναι η συνεχής αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, η ενίσχυση της αθλητικής παιδείας, η δημιουργία αθλητικής κουλτούρας ήδη από την παιδική ηλικία, ως επίσης η εξελικτική πορεία του κυπριακού αθλητισμού ευρύτερα.

Απώτερος σκοπός των σχεδιασμών μας είναι να εμπλέξουμε τα παιδιά μας στην υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό, να καλλιεργήσουμε τον χαρακτήρα τους με βάση τις ευγενείς αρχές και αξίες που αυτός πρεσβεύει, να αναδείξουμε νέα ταλέντα και να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και ίση συμμετοχή για όλους.

Θα ήθελα να  ευχαριστήσω τους προπονητές και τις προπονήτριες, ως επίσης  τις οικογένειες των αθλητών και των αθλητριών, που βρέθηκαν στο πλευρό τους ενισχύοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν στη 2η Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

Απευθυνόμενη σε εσάς αγαπητά μου παιδιά, θέλω να σας συγχαρώ θερμά. Η σημερινή τελετή δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τον οφειλόμενο έπαινο και την ανταπόδοση της υψηλής τιμής για την επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου μας.

Μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές. Γνωρίζουμε καλά την καθημερινή εντατική προσπάθεια, τη συστηματική προετοιμασία και τις προσωπικές θυσίες, που απαιτούνται προκειμένου να μπορέσετε να συμμετέχετε σε ανάλογου είδους μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Να ξέρετε ότι η υπομονή, επιμονή, αυτοπειθαρχία και η αφοσίωση που επιδεικνύετε για την επίτευξη των στόχων σας, αποτελεί παράδειγμα, όχι μόνο για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές σας, αλλά και για όλους εμάς.

Συνεχίστε να θέτετε νέους στόχους και ν’ αγωνίζεστε με ήθος μέχρι να τους πετύχετε, να γίνεστε πρότυπα και πηγή έμπνευσης.

 __________

Σημ.: Τον χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη.

 

ΙΠ