Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2018 16:15

Χαιρετισμός του Επίτροπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη στην 46η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

Ο εθελοντισμός αναγνωρίζεται για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση προβλημάτων και τη στήριξη του στις αρμόδιες Υπηρεσίες του κάθε κράτους. Ο σύγχρονος εθελοντισμός εξελίχθηκε σε ένα οριζόντιο εργαλείο για όλους τους τομείς της κοινωνίας για την αντιμετώπιση οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων. Η δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), βασιζόμενες στον εθελοντισμό, συμβάλλουν σημαντικά σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, στη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και στη χάραξη πολιτικής του κράτους. Στην Κύπρο ο τομέας της υγείας ενεργοποιεί ένα μεγάλο αριθμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντών. 

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, από το 1971 δραστηριοποιείται συστηματικά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας οι οποίοι διαγνώστηκαν και υποφέρουν από καρκίνο.

Το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Αροδαφνούσα», το Ευαγόρειο Κέντρο στη Λεμεσό, προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς. Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αναδεικνύεται και η μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας .

Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να τονίσω και την ευθύνη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη διαφάνεια στα οικονομικά τους, αλλά και τη χρηστή διοίκηση. Με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου η οποία δίνει νομική οντότητα στις ΜΚΟ, η οικονομική διαφάνεια και χρηστή διοίκηση είναι πλέον νομική υποχρέωση των ΜΚΟ.

Και για αυτό τον λόγο είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την 46η ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου στην οποία θα παρουσιαστούν ο οικονομικός απολογισμός και η δράση του Συνδέσμου, αλλά είναι και ένας τρόπος ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας των μελών της Οργάνωσης. 

Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τον τομέα των ΜΚΟ και του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα αξιόπιστο περιβάλλον με το οποίο η κοινωνία των πολιτών θα τον αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το διαχρονικό σημαντικό έργο του Συνδέσμου και να συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους εθελοντές του Συνδέσμου για την ανεκτίμητη τους προσφορά, η οποία σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους στηρίζουν ουσιαστικά τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

______________

(ΜΓ/ΣΧ)