Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2018 20:00

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση «Χρυσός Σεπτέμβρης», για ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την εκδήλωση αυτή που συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, στα πλαίσια του “Χρυσού Σεπτέμβρη”, όπως καθιερώθηκε παγκοσμίως ο μήνας αυτός για ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια εκδήλωση στην Κύπρο. Η ιδέα ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012 από γονείς που πάλεψαν και παλεύουν με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, και σύντομα ο Σεπτέμβρης καθιερώθηκε παγκόσμια ως ο μήνας των παιδιών και των γονιών που παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο, με την ελπίδα να βγουν μέσα από τη μεγάλη τους ταλαιπωρία νικητές της ζωής.

Μαζί τους σε αυτό τον αγώνα και εμείς.

Η προσωπική μου έκκληση προς τον κάθε ένα είναι να συμπαρασταθούμε έμπρακτα σε αυτό τον αγώνα των παιδιών και των γονιών τους.  Να συμβάλουμε στη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου νοσηλείας και φροντίδας των παιδιών με καρκίνο, όπως και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Να βοηθήσουμε στην κάλυψη των όποιων αναγκών, αδυναμιών και ελλείψεων, να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο των υπηρεσιών μας, να πυκνώσουμε τις τάξεις των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά περισσότερη ελπίδα και δύναμη.

Η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή αντιμετώπιση αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες ίασης.  Είναι δε με ικανοποίηση που σημειώνεται το γεγονός, όσον αφορά στην Παιδοογκολογική – Παιδοαιματολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, ότι επιτυγχάνεται ίαση μέχρι και σε ποσοστό 80% του συνόλου των περιπτώσεων καρκίνου και λευχαιμίας σε παιδιά και εφήβους, όπως στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Σε αυτή την προσπάθεια, δίνουμε χρώμα με τη φωταγώγηση μέρους του Προεδρικού Μεγάρου, όπως καθιερώθηκε διεθνώς. Η τελετή που πραγματοποιείται απόψε εδώ είναι σεμνή, αλλά μέσα από την παρουσία και τη ψυχή του καθενός μας εκπέμπονται, πιστεύω, τα μηνύματα που επιζητούμε να φθάσουν αν είναι δυνατόν παντού.

Συγχαίρω ιδιαίτερα τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας για την πρωτοβουλία και τους στόχους τους και ευχαριστώ όλους για την παρουσία και τη συμμετοχή σας.  

---------------------------

ΡΜ/ΕΙ