Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-01-2024 14:24

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανακοινώνει ότι:

  1. Μετά από συνεδρία που είχε με την Πρόεδρο και Μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) και αφού άκουσε τα επιχειρήματα και τους προβληματισμούς της Προέδρου της ΕΑΣ αποφάσισε, για να διευκολύνει την εργασία της Αρχής, να μην ανακοινώνει πλέον τις κίτρινες και τις κόκκινες προειδοποιήσεις. Τούτο γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΣ και της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.
  2. Παρέλαβε τα πορίσματα για τους αγώνες ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου -  Λεμεσού, ημερομηνίας 20/05/2023 και ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ Λάρνακας, ημερομηνίας 28/05/202, για τα οποία δεν θα εκδώσει οποιαδήποτε περαιτέρω ανακοίνωση στο παρόν στάδιο.
  3. Αποφάσισε να διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να διερευνήσει τον αγώνα Γεροσκήπου FC - ΑΣΠΙΣ Πύλας καθώς επίσης και την καταγγελία και τους ισχυρισμούς ομάδας επενδυτών του σωματείου Γεροσκήπου FC, βάσει των οποίων 8 άτομα εμπλέκονται σε στήσιμο αγώνων ποδοσφαίρου. Ερευνών λειτουργός διορίστηκε ο πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας κ. Σταύρος Σταύρου.
  4. Αποφάσισε τον διορισμό ερευνώντος λειτουργού για να διερευνήσει θέματα που αφορούν και άτομα που ασχολούνται με την άρση βαρών. Ερευνών Λειτουργός διορίστηκε ο τέως υπαρχηγός της Αστυνομίας κ. Χριστάκης Μαυρής.
  5. Αποφάσισε τον διορισμό ερευνώντος Λειτουργού για να διερευνήσει θέματα που αφορούν και άτομα που ασχολούνται με την πυγμαχία. Ερευνών λειτουργός διορίστηκε ο πρώην Υποστράτηγος / Νομικός κ. Ανδρέας Ζωνιάς.
  6. Αποφάσισε τον διορισμό ερευνώντος λειτουργού για να διερευνήσει θέματα που αφορούν και άτομα που ασχολούνται με την κολύμβηση. Ερευνών λειτουργός διορίστηκε δικηγόρος κ. Χαρίλαος Χρυσάνθου.
  7. Την Παρασκευή 12/01/2024 η Επιτροπή θα εκδώσει ανακοίνωση για την έρευνα που έγινε για την σκοποβολή.
  8. Καλεί δημοσίως τα άτομα που έστειλαν ανώνυμες καταγγελίες για την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων και για την Ομοσπονδία Ξιφασκίας, να επικοινωνήσουν με την Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cess.com.cy για να δώσουν περαιτέρω στοιχεία, ούτως ώστε να μπορέσει η Επιτροπή να πάρει απόφαση. Τα ονόματα και τα στοιχεία θα παραμείνουν απόρρητα.

(ΝΓια/ΕΑθ)