Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2018 19:17

H σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη παρέστη σε εκδήλωση του «Nizami Ganzavi International Center», με θέμα τη γυναικεία χειραφέτηση

Η χειραφέτηση των γυναικών και η βελτίωση του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού τους επιπέδου είναι τεράστιας σημασίας για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Nizami Ganzavi International Center, στη Νέα Υόρκη, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η κα Αναστασιάδη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «στην Κύπρο είμαστε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ρόλου των γυναικών στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του νησιού και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών. Και αισθάνομαι υπερηφάνεια, διότι η Κύπρος έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην προώθηση της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών».

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει αναπτύξει επιτυχώς σειρά στρατηγικών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών αυτών θεμάτων, με τη θέσπιση νέας νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων, τη σύσταση σχετικών Σωμάτων και τη διαμόρφωση πολιτικών. Ως αποτέλεσμα, η γυναικεία παρουσία σε υψηλόβαθμες θέσεις έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ το εθνικό σχέδιο δράσης μεταξύ γυναικών και ανδρών δεικνύει τη συνεχή στήριξη της Κύπρου στην επίτευξη ισότητας των φύλων.

Επιπρόσθετα, είπε η κα Αναστασιάδη, έχει θεσπιστεί πλαίσιο στο οποίο περιλαμβάνονται πρόνοιες για την αποτροπή και εξάλειψη των διακρίσεων, της παρενόχλησης και της κακοποίησης γυναικών.

Αναφερόμενη στην Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Γεωργίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Αναστασιάδη είπε ότι «πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο άνθρωπο, γνωστή για την προσφορά της στα δικαιώματα των παιδιών, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η κα Βαρδινογιάννη αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη φιλανθρωπία και την κοινωνική αλληλεγγή, πάντοτε βοηθώντας αυτούς που έχουν ανάγκη. Μέσα από την ανθρωπιστική της προσφορά όλα αυτά τα χρόνια όπως και τη μακρόχρονη της προσήλωση στο κοινό καλό, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα φιλανθρωπίας και γενναιοδωρίας».

Τέλος, η κα Αναστασιάδη ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμήσει την κα Βαρδινογιάννη στις 9 Οκτωβρίου 2018. με το "Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία", την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμεται σε άτομα εις αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών τους προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

(ΡΜ/ΕΙ)