Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-01-2024 11:12

Χαιρετισμός της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Πρωτοβουλίας Αειφόρου Τουρισμού

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024, 6.00 μ.μ., Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να χαιρετίσω τη 16η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Πρωτοβουλίας Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) υπό την ιδιότητά μου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Θεωρώ πολύ σημαντική τη συνεισφορά της Κυπριακής Πρωτοβουλίας Αειφόρου Τουρισμού και σας συγχαίρω ιδιαίτερα για το έργο σας. Ο τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του νησιού μας που μπορεί να συνεισφέρει όχι μόνο στο βιοτικό επίπεδο αλλά και στην πολιτισμική ανταλλαγή.

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί για την Κύπρο ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας. Δυστυχώς, όμως, παρατηρούμε φαινόμενα που αφορούν στον τουρισμό να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο τοπίο και στον πολιτισμό μας.

Ο ρόλος του CSTI είναι πολύ σημαντικός για τα κυπριακά τουριστικά δρώμενα, μπορεί να συνεισφέρει στο μέγιστο στην αειφορία του τουριστικού προϊόντος αλλά και στην αειφορία της συνύπαρξης του πληθυσμού στην Κύπρο με τους ξένους περιηγητές.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει καταρτίσει στρατηγική εναλλακτικού τουρισμού, τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων, στήριξης επιχειρήσεων και της χειροτεχνίας, βήματα που είναι πολύ σημαντικά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχω ενημερωθεί για το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Cyprus Sustainable Tourism Ιnitiative, από την προκάτοχό μου, στις 12/05/2023 και ισχύει για την περίοδο 12/5/2023 - 28/02/2028. Στη βάση αυτού του Μνημονίου μπορούμε, στο πλαίσιο συνάντησης στο γραφείο μου, να συζητήσουμε τρόπους συνεργασίας με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και με εμένα προσωπικά.

Παραμένω στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.

(ΕΝ/ΝΓ/ΕΑθ)