Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-01-2024 12:20

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το CSR Cyprus διοργανώνουν εργαστήριο με θέμα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Κυπριακό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης-CSR Cyprus συνδιοργανώνουν εργαστήριο με θέμα «Πώς μετρώ και πώς μειώνω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής μου», την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχει ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς μπορούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους. Τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο εργαστήριο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μεθοδολογία μέτρησης και επαλήθευσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ο δείκτης αερίων θερμοκηπίου και οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν δύο καλές πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) και εφαρμογής αρχών κυκλικής οικονομίας από κυπριακές επιχειρήσεις.

Το εργαστήριο είναι το τρίτο στη σειρά εργαστήριο ανάπτυξης πράσινων δεξιοτήτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διοργανώνει το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το CSR Cyprus, με στόχο την προώθηση των πράσινων δεξιοτήτων, μια πρωτοβουλία η οποία αναλήφθηκε πέρσι στο πλαίσιο του έτους πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Τα προηγούμενα δύο εργαστήρια με θέμα την εφαρμογή αρχών κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις και την αποτροπή του greenwashing πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2023, στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού αντίστοιχα, ενώ προγραμματίζεται η υλοποίηση άλλων δύο εργαστηρίων τους επόμενους μήνες.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

(ΕΝ/ΓΣ)