Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2018 15:56

Διευκρινίσεις Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης

Αναφορικά με δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για «τέσσερις οικογένειες που διαμένουν σε πολυκατοικία τρώγλη», το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η αναφερόμενη πολυκατοικία βρίσκεται σε πάροδο της παραλιακής Λεωφόρου Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα. Το 2006 μετά από αξιολόγηση της κατάστασης, κρίθηκε ότι πρέπει να συντηρηθεί/επιδιορθωθεί εξ ολοκλήρου.

Στην πολυκατοικία διέμεναν επτά οικογένειες και λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα της οικοδομής, το 2012, οι τρεις οικογένειες στεγάστηκαν μόνιμα σε άλλους οικισμούς, ενώ οι άλλες τέσσερις οικογένειες στεγάστηκαν προσωρινά στον Οικισμό Αγ. Γεωργίου μέχρι να γίνει η συντήρηση της πολυκατοικίας. Από τις τέσσερις οικογένειες οι δύο, επέστρεψαν παράτυπα στην πολυκατοικία παρά το γεγονός ότι τους παραχωρήθηκαν ασφαλή και σε καλή κατάσταση διαμερίσματα στον Οικισμό Αγ. Γεωργίου, τα οποία συντηρούνται από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και στα οποία μπορούν να διαμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες επιδιόρθωσης της πολυκατοικίας.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου της επιδιόρθωσης της υπό αναφορά πολυκατοικίας, παρά τις όποιες καθυστερήσεις του παρελθόντος, οι οποίες οφείλονταν στις γνωστές δημοσιονομικές δυσκολίες, το Υπουργείο Εσωτερικών ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες μελέτες, συμπεριέλαβε το έργο ως προτεραιότητα στους προϋπολογισμούς του 2018 – 2019 και εντός  Οκτωβρίου θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι, ανεξάρτητα με την έκβαση του έργου, έχει εξασφαλιστεί ασφαλής και επαρκής διαμονή για όλες τις οικογένειες που διαμένουν στην πολυκατοικία.

Λόγω του γεγονότος ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ορισμένοι, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία της κοινής γνώμης, παρουσιάζουν παραπλανητικά δημοσιεύματα που ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών, επιθυμεί να τονίσει ότι θα ήταν χρήσιμο, πριν τη δημοσιοποίηση βεβιασμένων συμπερασμάτων για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, να προηγείται σωστή διερεύνηση των γεγονότων, και επισημαίνει ότι παραμένει στη διάθεση του οποιουδήποτε.

____________

/ΣΧ