Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-01-2024 14:47

Χαιρετισμός της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην επίσημη τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού «2023 Zero Waste HoReCa Champions Awards»

O διαγωνισμός για την αειφόρο λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Coca-Cola υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Με χαρά αποδέχτηκα να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση για τη βράβευση είκοσι μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, όπως αυτές αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Zero Waste HoReCa 2023» που διοργανώνει το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Coca-Cola, για τις καινοτόμες δράσεις που υλοποίησαν προς την πράσινη μετάβασή τους.

Σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο κρίσιμες και οι επιπτώσεις της επηρεάζουν το περιβάλλον, την οικονομία, την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία, η σπουδαιότητα πρωτοβουλιών όπως είναι ο Διαγωνισμός «Zero Waste HoReCa Champions Awards» δεν μπορεί να μην τύχει αναγνώρισης.

Ο τομέας του τουρισμού και οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία, την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου μέσω των επισιτιστικών υπηρεσιών που προσφέρουν, της δυνατότητας αναψυχής και κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Ωστόσο, η δραστηριοποίησή τους επιφέρει και σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ευημερία των πολιτών. Οι διακριθείσες επιχειρήσεις στον Διαγωνισμό επιβραβεύονται για τον δρόμο που έχουν ήδη διανύσει προς μηδενικά απορρίμματα και για άλλες δράσεις ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος μέσω της μείωσης παραγωγής αποβλήτων, της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού και της αλλαγής των όρων προμήθειας για μια πράσινη εφοδιαστική αλυσίδα. Οι ενέργειές αυτές αποδεικνύουν, παράλληλα, ότι μια επιτυχημένη επιχείρηση και η αειφορία μπορούν να συνυπάρξουν και να αναπτυχθούν.

Χαίρομαι για την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά ο δρόμος μας είναι ακόμη μακρύς. Η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση απαιτεί περιβαλλοντική συνείδηση, εμπέδωση καλών συνηθειών, εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, συνεργασία και δέσμευση από όλους μας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αλλά και στους συντελεστές του διαγωνισμού και της σημερινής βράβευσης, του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με τη συνεργασία του Ιδρύματος Coca-Cola.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εγώ προσωπικά θα είμαι αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που έχει στόχο μικρές ή μεγάλες αλλαγές για την προστασία του περιβάλλοντος που θα είναι προς όφελος όλων εμάς, της κοινωνίας και του πλανήτη μας.

(ΑΣΠ/ΓΣ/ΝΓιαν)