Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2024 09:54

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 148η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κ. Στέφανο Στεφάνου και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μεταβαίνει αύριο στη Γενεύη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 148ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και27 Μαρτίου 2024. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Αυγούστα Χρίστου και ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Κουλλαπής.

Κύριο θέμα της Διάσκεψης είναι «Κοινοβουλευτική διπλωματία: οικοδομώντας γέφυρες ειρήνης και κατανόησης». Άλλα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι ο αντίκτυπος της ανάπτυξης αυτόνομων οπλικών συστημάτων στην κοινωνία και στον άνθρωπο, οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου και ο ρόλος των γυναικών στην οικοδόμηση και την προώθηση της βιώσιμης ειρήνης.

Της Διάσκεψης θα προηγηθεί συνεδρία της Γεωπολιτικής Ομάδας «12+», στην οποία θα συμμετάσχουν ο κ. Στεφάνου και η κ. Ατταλίδου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)