Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-03-2024 09:28

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024. 

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου θα συζητηθεί το πακέτο των μέτρων που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στον γεωργικό τομέα. Συγκεκριμένα, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα απλοποίησης της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για μείωση του διοικητικού φόρτου εργασίας των γεωργών, καθώς επίσης και τα προτεινόμενα μέτρα για ενίσχυση της θέσης των γεωργών στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης τροφίμων. 

Το Συμβούλιο θα απασχολήσει επίσης η κατάσταση της αγοράς μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του συνεδρίου με θέμα: «Έκκληση για μέριμνα για την καλή διαβίωση των ζώων» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2024. 

Της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα προηγηθεί δείπνο εργασίας, το οποίο θα παραθέσει η κα Υπουργός στους Υπουργούς Γεωργίας των κρατών μελών που μετέχουν στην Ευρωμεσογειακή Συμφωνία-MED9, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή συγκλινουσών θέσεων όσον αφορά στη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη διασφάλιση ικανοποιητικών εισοδημάτων για τους γεωργούς μας.

 

(ΕΝ/ΕΠ/ΝΖ)