Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-10-2018 14:39

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και του 1ου Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΚΣ, στη Σμύρνη

Ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, οι εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και του Πρώτου Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ) στη Σμύρνη, στις οποίες η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει με διμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον επικεφαλής, κ. Νίκο Τορναρίτη, Αντιπρόεδρο της ΑΚΣ και Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Συνέλευσης και το μέλος, κ. Χριστάκη Τζιοβάνη.

Σε χθεσινή απογευματινή παρέμβασή του, ο κ. Τζιοβάνη αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κοινοβούλια στις προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών, μέσω θέσπισης σχετικών νομοθεσιών και του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  στη βάση και της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών.  Η Κύπρος, σημείωσε ο κ. Τζιοβάνη, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην εφαρμογή της Ατζέντας 2030 και ειδικότερα σε θέματα υγείας, τα οποία, όπως επεσήμανε, αποτελούν απαραίτητα συστατικά κοινωνικοοικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης. Περαιτέρω, ο κ. Τζιοβάνη αναφέρθηκε στο ζήτημα της ισότητας των φύλων και την αυξανόμενη συμμετοχή των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα στην Κύπρο.

Κατά τις εργασίες του Πρώτου Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΚΣ, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΚΣ, παρουσίασε προσχέδια ψηφισμάτων που επεξεργάστηκαν οι Μόνιμες Επιτροπές Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης και τα οποία θα προωθηθούν για έγκριση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης στα τέλη Νοεμβρίου 2018. Ο Γενικός Γραμματέας της ΑΚΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετικά πετυχημένη Συνεδρία της Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο τον Ιούνιο 2018, υπό την προεδρία του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας, κ. Νίκου Τορναρίτη.

Ο κ. Τορναρίτης, σημείωσε στα πλαίσια παρέμβασής του, την ετοιμότητα της Κύπρου για ανάληψη της Προεδρίας της ΑΚΣ και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στη 10η Συνάντηση των Κοινοβουλίων Ευρώπης – Ασίας (ASEP 10), στις Βρυξέλλες, όπου τόνισε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

(ΑΧ)