Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2018 10:58

Συνέχεια στις επισκέψεις του σε κοινότητες της υπαίθρου και στις συναντήσεις του με γεωργούς και κτηνοτρόφους έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Τη συχνή επαφή του με τον αγροτικό κόσμο συνεχίζει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.  Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποίησε επισκέψεις και συναντήσεις με γεωργούς και κτηνοτρόφους σε κοινότητες της επαρχίας Πάφου.  

Στην Αργάκα συναντήθηκε με ομάδα παραγωγών της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς, τους οποίους ενημέρωσε για τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ), με στόχο τη στήριξη της γεωργικής δραστηριότητας και της αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο του, για εξάλειψη των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών, που πλήττουν τον αγρότη-παραγωγό, και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για άμβλυνση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας. Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί έθεσαν ενώπιον του Υπουργού και συζήτησαν μαζί του τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους αιγοπροβατοτρόφους της περιοχής καθώς και οι βασικές επιδιώξεις του Υπουργείου Γεωργίας στον τομέα της κτηνοτροφίας, συζητήθηκαν σε ευρεία συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Δρούσεια, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Έπαρχος Πάφου και βουλευτές της Επαρχίας. Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι είναι η σήμανση των αιγοπροβάτων τους.  Για τον λόγο αυτό, λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του ΥΓΑΑΠ παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μια νέα διαδικασία σήμανσης των ζώων, με τοποθέτηση μικροπομπών, η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται δοκιμαστικά με πολύ θετικά προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και για τις εξελίξεις σε σχέση με την ετοιμασία του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα καθώς και του Τοπικού Σχεδίου για την περιοχή του Ακάμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Επαρχία Πάφου, ο κ. Καδής είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τα Κοινοτικά Συμβούλια Αργάκας, Πωμού και Δρούσειας.  Οι τρεις Κοινοτάρχες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Υπουργού στην περιοχή τους και διαβεβαίωσαν για την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στην προώθηση πολιτικών και δράσεων που θα αποβούν προς όφελος των κοινοτήτων τους αλλά και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου.

(ΜΑΚ)