Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-05-2024 17:24

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνω μήνυμα εκτίμησης και σεβασμού προς όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Ημέρα μνήμης και τιμής προς όσους διαχρονικά αγωνίστηκαν και όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται, ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν πλήρως και αδιαπραγμάτευτα όλα τα δικαιώματά τους.

Μέσα από μια σειρά από αποφάσεις και δράσεις, με σημαντικότερη τη θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, την επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ, την αύξηση της άδειας μητρότητας για τις εργαζόμενες μητέρες, καθώς και άλλα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, η Κυβέρνησή μας υλοποιεί τις προγραμματικές μας θέσεις, που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, ταυτόχρονα με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και βελτίωση της καθημερινότητάς τους, βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους.

Επιθυμώ, για μια ακόμη φορά, να εξάρω το διαχρονικά υψηλό αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων, πάνω στο οποίο είναι θεμελιωμένες οι υποδειγματικές εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας που λειτουργούν προς όφελος της οικονομίας, αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

(ΡΜ/ΝΖ/ΓΣ)