Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-10-2018 10:34

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις εργασίες της 139ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Γενεύη

Οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, κ. Μαρίνος Μουσιούττας και κα Άννα Θεολόγου μεταβαίνουν στη Γενεύη, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 139ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα διεξαχθούν μεταξύ 13 και 18 Οκτωβρίου 2018. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Αυγούστα Χρίστου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Έλενα Περσιάνη.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, θα συζητηθεί στο επίπεδο της Ολομέλειας το θέμα «Κοινοβουλευτική ηγεσία στην προώθηση της ειρήνης και της ανάπτυξης στην εποχή της καινοτομίας και της τεχνολογικής αλλαγής». Θα συζητηθούν επίσης θέματα, όπως η ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας για τη μετανάστευση και τη διαχείρισή της, ενόψει της υιοθέτησης του Παγκόσμιου Συμφώνου (του ΟΗΕ) για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, o ρόλος του δίκαιου και ελεύθερου εμπορίου και των επενδύσεων στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ειδικότερα όσον αφορά στην οικονομική ισότητα, τις βιώσιμες υποδομές, τη βιομηχανοποίηση και την καινοτομία, καθώς και οι κίνδυνοι που ελλοχεύει η χρήση μισθοφόρων, ως μέσο υπονόμευσης της ειρήνης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

(ΜΓ)