Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2024 18:59

Χαιρετισμός Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στην τελετή εγκαινίων του Κοινοτικού Πάρκου Αγίας Βαρβάρας

Επιτρέψτε μου αρχικά να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για την πρόσκληση να βρίσκομαι μαζί σας στη σημερινή εκδήλωση και να τελέσω τα εγκαίνια του Κοινοτικού Πάρκου Αγίας Βαρβάρας. Ένα έργο, την ολοκλήρωση του οποίου ανέμεναν οι κάτοικοι για αρκετά χρόνια, και που αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Το έργο, οι εργασίες για το οποίο ξεκίνησαν το 2013 σε κρατική γη που εκμισθώθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο, κατασκευάστηκε σε πέντε φάσεις, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας, παιδότοπου, χώρου στάθμευσης, αίθουσας αναψυχής και άλλων έργων εξωραϊσμού. Έργα, συνολικής αξίας 300 χιλιάδων ευρώ, τα οποία καλύφθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών (€248.000), το Κοινοτικό Συμβούλιο, τους απόδημους Αγίας Βαρβάρας που βρίσκονται στο Λονδίνο και άλλους φίλους της Κοινότητας.

Οι πιο πάνω υποδομές συνθέτουν ένα ενιαίο, σύγχρονο και πολυλειτουργικό πάρκο, που προσφέρει στους κατοίκους όλων των ηλικιών της Κοινότητας και των γύρω περιοχών, έναν χώρο για άθληση και αναψυχή, έναν πυρήνα πρασίνου, ένα σημείο συνάντησης και συναναστροφής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Ιδιαίτερα τα γήπεδα ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας, ο παιδότοπος και η αίθουσα αναψυχής δημιουργούν για τους πολίτες, και κυρίως τα παιδιά και τους νέους μας, χώρους για την υγιή ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Φίλες και φίλοι,

Ενώπιον μας έχουμε το τεράστιο εγχείρημα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε έναν περίπου μήνα, οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή, με προοπτικές για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους. Η ευελιξία που δίνει στις Τοπικές Αρχές το νέο πλαίσιο συντείνει στην προώθηση και την υλοποίηση έργων που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των τοπικών κοινοτήτων και συμβάλλουν στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Είμαι βέβαιος πως η συνένωση από την 1η Ιουλίου της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας με τις Κοινότητες Αναλιόντα, Κοτσιάτη, Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Μαργί και Σιάς, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για το Σύμπλεγμα Παροχής Υπηρεσιών ως ενιαία μονάδα, όσο και για την κάθε Κοινότητα ξεχωριστά. Ευρισκόμενες γεωγραφικά λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το αστικό κέντρο, οι εφτά Κοινότητες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσα από σωστή στελέχωση, καθοδήγηση και ορθολογιστικό τρόπο λειτουργίας, να γνωρίσουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη με την υλοποίηση έργων και ουσιωδών υποδομών, με στόχο τη συγκράτηση του υφιστάμενου πληθυσμού και την προσέλκυση νέου.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η Κυβέρνηση ευρύτερα και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεκριμένα παραμένουν συνεχώς στο πλευρό σας και εργάζονται, για να διευκολύνουν την υλοποίηση των στόχων και του οράματός σας. Εξάλλου, είναι κοινός μας στόχος η επιτυχία των πρωτοβουλιών σας, αφού αυτή μεταφράζεται σε βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο των πολιτικών μας.

Αγαπητοί φίλοι,

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας για την πρωτοβουλία του να προσφέρει στους κατοίκους της Κοινότητας σύγχρονες υποδομές, που αναζωογονούν την περιοχή και δημιουργούν συνθήκες εξέλιξής της.

Σας ευχαριστώ.

(ΜΚυ)