Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2018 14:07

Συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο με μέλη της Αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη Γενεύη

Στο πλαίσιο των εργασιών της 139ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αρχίζουν αύριο στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο, με τη συμμετοχή μελών της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Κύπριοι βουλευτές ενημέρωσαν το Συντονιστή της Ομάδας για το αδιέξοδο στο οποίο παραμένει η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τον Ιούλιο 2017. Υπογράμμισαν, ωστόσο, τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατό με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.  

Οι Κύπριοι βουλευτές επεσήμαναν ότι η επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το σύνολο του κυπριακού λαού, σε μια Κύπρο ευρωπαϊκή και ευημερούσα, ανεξάρτητη και πλήρως απαλλαγμένη από έξωθεν εξαρτήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, κ. Μαρίνος Μουσιούττας και κα Άννα Θεολόγου.

----------------------------

ΕΙ