Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2024 12:10

Προλόγισμα της προβολής του ντοκιμαντέρ «Ακάμας» από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου

Τον Αντρέα Κωνσταντινίδη τον γνώρισα περί τα τέλη του 1987. Υπήρξε από τα πρώτα στελέχη των Φίλων του Ακάμα, μέχρι και πριν λίγες μέρες που έφυγε από τη ζωή. Με σταθερές αξίες, βαρύνουσα γνώμη και άποψη για περιβαλλοντικά θέματα και για την πραγματική διάσταση της ανάγκης για προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα μέσα και από την αρμονική σύζευξη της φύσης με τους ανθρώπους της περιοχής.

Ο λόγος του Αντρέα δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος ή να προσπεραστεί. 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μάς βρίσκει φτωχότερους... όπως έχει ανακοινωθεί από την Οργάνωση Οικολογική Παρέμβαση-Φίλοι του Ακάμα

Και, όντως, δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερη ημέρα για αυτή την εκδήλωση στη μνήμη του Αντρέα. Η σημερινή ημέρα, η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η προστασία της φύσης είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας, κρατικών φορέων και πολιτών. Ο Αντρέας μάς αφήνει βαριά παρακαταθήκη όσον αφορά την υποχρέωσή μας για την προστασία της φύσης και του τόπου, χωρίς εκπτώσεις.

Η διαφύλαξη της Χερσονήσου του Ακάμα, και όχι μόνον, για την οποία αγωνίστηκε ο Αντρέας είναι συμβολική τής ευρύτερης μάχης σε όλο τον πλανήτη για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης επιβίωσης.

Η σημερινή εκδήλωση τιμά τόσο τον Αντρέα Κωνσταντινίδη ως πρωταγωνιστή στους αγώνες για το περιβάλλον αλλά και για τη δημιουργική του προσφορά. Το πολύ σημαντικό ντοκιμαντέρ για τον Ακάμα που θα δούμε στη συνέχεια, παραγωγής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Αντρέα Κωνσταντινίδη το 1988, αποτελεί τρανό τεκμήριο των πολύχρονων αγώνων μας για τη διαφύλαξη του τόπου. 

Ευχαριστούμε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης, για την παραχώρηση της ταινίας από το Αρχείο του καθώς και για τη φιλοξενία της προβολής αλλά, κυρίως, για τη διαχρονική προσφορά του στα περιβαλλοντικά θέματα της Κύπρου μέσω των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών του προγραμμάτων.

-----------

Σημείωση: Η προβολή του ντοκιμαντέρ "Ακάμας" εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τελούσε υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

(ΑΣΠ)