Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2024 09:55

Διοργάνωση Εκδηλώσεων στις Φυλακές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τριήμερο εκδηλώσεων επισκέψεων παιδιών στους γονείς τους, που βρίσκονται στη Φυλακή, τις οποίες διοργάνωσε το Τμήμα Φυλακών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για τους κρατούμενους να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με τα παιδιά τους, αλλά και να ενδυναμώσουν τον ρόλο τους ως γονείς.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 10-12 Ιουνίου 2024, οι χώροι των Φυλακών μεταμορφώθηκαν, για να φιλοξενήσουν μια σειρά από δραστηριότητες με σκοπό να χαρίσουν χαρά και δημιουργικές στιγμές στα παιδιά των κρατουμένων. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονταν παιχνίδια, επιτραπέζια, φουσκωτά, δραστηριότητες και face painting, προσφέροντας μια ξέγνοιαστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρο σε κλειστό κλιματιζόμενο χώρο εντός των Φυλακών, ενώ προσφέρθηκε και δωρεάν φαγητό, αλλά και δωράκια σε όλα τα παιδιά.

Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους κρατούμενους, γυναίκες και άνδρες, να αγκαλιάζουν με αγάπη την πρωτοβουλία αυτή. Η αλληλεπίδραση και οι κοινές δραστηριότητες μεταξύ των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς και προσφέρουν στους κρατούμενους την ευκαιρία να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις με τα παιδιά τους.

Η σημασία αυτών των εκδηλώσεων είναι ανεκτίμητη, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην αναμόρφωση των κρατουμένων και στην κοινωνική τους επανένταξη. Μέσα από τη βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων οι κρατούμενοι αποκτούν ισχυρότερα κίνητρα για θετική αλλαγή και καλύτερη προσαρμογή στην κοινωνία μετά την αποφυλάκισή τους.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών δεσμεύεται να συνεχίσει παρέχει στους κρατούμενους ευκαιρίες για ενδυνάμωση των σχέσεων τους με τα παιδιά τους, αλλά και την υποστήριξη του ρόλου τους ως γονείς. Επίσης δεσμεύεται στη διοργάνωση και υποστήριξη δράσεων, οι οποίες προάγουν την ανθρώπινη διάσταση της σωφρονιστικής πολιτικής.

(ΜΣ/ΝΓιαν)