Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2024 15:12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα στην τελετή αποδοχής δωρεάς ημιφουσκωτού σκάφους από την εταιρεία Safe Bulkers Inc.

Με ιδιαίτερη χαρά συγκεντρωθήκαμε σήμερα για την τελετή αποδοχής δωρεάς ενός σύγχρονου ημιφουσκωτού σκάφους από την εταιρεία Safe Bulkers Ιncorporated.

Η προσθήκη του στον στόλο της Διοίκησης Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) θα ενισχύσει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε με αμεσότητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις που προκύπτουν σε περιστατικά Έρευνας και Διάσωσης.

Λόγω του εξοπλισμού που διαθέτει θα προσδώσει επιχειρησιακό όφελος τόσο στη δυνατότητα ταχείας μετάβασης στην περιοχή του συμβάντος, όσο και στη δυνατότητα επιτυχούς εκτέλεσης της επιχείρησης υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που εκφράζω τις ειλικρινείς δημόσιες ευχαριστίες μου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Πόλυ Χατζηιωάννου.

Η δωρεά του αποτελεί μια γενναιόδωρη πράξη που αποδεικνύει την αγάπη για την ιδιαίτερή σας πατρίδα και αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και το ενδιαφέρον σας για την ασφάλεια των πολιτών της, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Με αυτό το νέο σκάφος στη διάθεσή μας, σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των συνανθρώπων μας και να εκπληρώνουμε την αποστολή μας, με αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού.

Κυρίες και κύριοι,

Οι πρόσφατες κρίσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έχουν πιστοποιήσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, συνεργασίας και συνεννόησης στην ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η πρόσφατη συνεισφορά στις διεθνείς προσπάθειες για εκκένωση και υποδοχή αμάχων πολιτών, αλλά και η συμβολή μας στο Σχέδιο «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την εκπλήρωση και αναβάθμιση αυτού του ρόλου είναι αναμφίβολα το Σύστημα Έρευνας – Διάσωσης.

Ως Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις Συμβάσεις και Κανονισμούς των Διεθνών Οργανισμών, θέσαμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός πλήρους και αξιόπιστου Συστήματος Έρευνας και Διάσωσης.

Αναντίλεκτα, σήμερα διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί πρότυπο για κράτη που επιθυμούν να οργανώσουν το δικό τους Σύστημα Έρευνας και Διάσωσης. Γι’ αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι.

Ολοκληρώνοντας αυτές τις λίγες σκέψεις, θέλω να εκφράσω για ακόμη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες στην εταιρεία Safe Bulkers Ιncorporated για την ευγενική και αξιέπαινή της χορηγία.

Με την έμπρακτη στήριξή σας συμβάλλετε στην αναβάθμιση και υλοποίηση των σχεδιασμών του Υπουργείου Άμυνας. 

Σας ευχαριστώ.

(ΑΦ/ΓΣ)