Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2024 13:00

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές στην Πάφο

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Αντρέας Κυπριανού, μαζί με άλλα στελέχη του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), επισκέφθηκε σήμερα την Πάφο και ενημερώθηκε για τις ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες που είναι σε αιτήσεις για επιδοτήσεις το 2024. Ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι θα γίνει οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αξιολόγηση του επηρεασμού μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός και πως όλοι οι αιτητές θα πληρωθούν κανονικά χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στα γραφεία του Οργανισμού για να εντάξουν τα τεμάχια τους στην κατηγορία της ανωτέρας βίας. Αυτό θα γίνει κεντρικά από τον Οργανισμό.

Επίσης, σημείωσε ότι θα αποσταλεί ενημερωτικό δελτίο σε αιτητές πολυετών δεσμεύσεων για τεμάχια που επηρεάστηκαν, ούτως ώστε να γίνει διαφοροποίηση των συμβολαίων τους από το αρμόδιο Τμήμα Σχεδιασμού Ενισχύσεων και Έγκρισης Πληρωμών.

Επεσήμανε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανάκτηση σε πολυετείς παρεμβάσεις που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επαφή με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και γίνεται συντονισμός των ενεργειών για προστασία των αγροτών μας από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών.

(ΑΦ)