Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-06-2024 13:51

Η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω συμμετείχε στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο του Κυπριακού Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων

Η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική συμμετείχε σήμερα στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο του Κυπριακού Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων (CIBA), με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου. Στην ομιλία της, η Υφυπουργός εξήρε τη σημαντική συμβολή του CIBA στη διασφάλιση των συμφερόντων των διεθνών επιχειρήσεων στην Κύπρο και την προώθηση ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος φιλικού προς τις επενδύσεις.

Η ομιλία της κας Πική επικεντρώθηκε στην υλοποίηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής “Vision 2035", που στοχεύει να καταστήσει την Κύπρο έναν από τους καλύτερους τόπους διαβίωσης, εργασίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα του σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος, τόνισε την ανάγκη για σαφή πολιτικό σχεδιασμό, καθώς και τη δέσμευση της Κυβέρνησης στο τρίπτυχο: δημοσιονομική πειθαρχία, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεχείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Υπογράμμισε επίσης τη θετική πορεία της οικονομίας της Κύπρου, η οποία συγκρίνεται ευνοϊκά με τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στις πρόσφατες αναβαθμίσεις από δυο βασικούς οίκους αξιολόγησης, καθώς και την πρόσφατη έκδοση ομολόγου επταετούς διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ με πολύ θετικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας, τονίζοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην οικονομική πολιτική της Κύπρου.

Αναφέρθηκε επίσης σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν ή προωθούνται, όπως ο φορολογικός μετασχηματισμός. Όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση, υπογράμμισε την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, σημειώνοντας σειρά νέων σχεδίων χορηγιών που τέθηκαν σε εφαρμογή το 2024. Για την ψηφιακή μετάβαση αναφέρθηκε στην εφαρμογή «Ψηφιακός Πολίτης», μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν άμεση ψηφιακή πρόσβαση σε επίσημα κυβερνητικά έγγραφα (π.χ. δελτίο ταυτότητας).

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ότι επίκειται σύντομα η έναρξη διεθνούς εκστρατείας προβολής της Κύπρου, καλώντας τα μέλη του CIBA να συμμετάσχουν ενεργά στην εν λόγω εκστρατεία και να υποστηρίξουν τις δράσεις της.

Καταλήγοντας, η κα Πική επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση μακροχρόνιων συνεργασιών, που θα ωφελήσουν τόσο την Κύπρο, όσο και τους διεθνείς συνεργάτες της.

Για την ομιλία της Υφυπουργού στα Αγγλικά, πατήστε εδώ.

(ΡΜ/ΕΠ/ΑΦ)