Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 13:38

Αναστέλλεται η απεργία των κυβερνητικών ιατρών με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού, με τις δύο πλευρές ΟΚΥπΥ – Συντεχνίες κυβερνητικών ιατρών ΠΑΣΥΚΙ/ΠΑΣΥΔΥ και με τη συμμετοχή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), υπήρξε θετική κατάληξη και η εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των κυβερνητικών ιατρών μεταξύ 2-4 Ιουλίου αναστέλλεται.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Συνομολόγηση νέου πλαισίου για τη συμφωνία 2024-2026 με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας ως διαμεσολαβητή και του ΠΙΣ ως παρατηρητή. Καταληκτική ημερομηνία για τη συνομολόγηση του εν λόγω πλαισίου έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου 2024.
  2. Αποσύρεται η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2024.
  3. Για την οικονομική πτυχή του θέματος που αφορά το έτος 2023 ορίστηκε να διέλθει των οικονομικών στοιχείων, στη βάση της υφιστάμενης συμφωνίας, ανεξάρτητος Οίκος, κοινά αποδεκτός και από τις δύο πλευρές. Το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσει ο ανεξάρτητος Οίκος θα είναι δεσμευτικό για τα εμπλεκόμενα μέρη.
  4. Κατά τη διαπραγμάτευση υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και πρόσκληση για διάλογο, στην οποία όλες οι πλευρές απάντησαν θετικά.

(ΓΣ/ΑΦ)