Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 14:58

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο κ. Manish

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο κ. Manish.

Καλωσορίζοντας τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή, η κ. Δημητρίου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αγαστή συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ύπατης Αρμοστείας της Ινδίας θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί περαιτέρω.  Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων Κύπρου- Ινδίας και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, στη ναυτιλία, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε δε στη σημασία περαιτέρω ενδυνάμωσης των διακοινοβουλευτικών σχέσεων, μέσω ανταλλαγών και της συνεργασίας, τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο και αξιοποίησης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας προς αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες  για τη διαχρονική στάση αρχών που τηρεί η Ινδία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη και στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας. 

Η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη την Ινδία για τη ραγδαία ανάπτυξή της και τα επιτεύγματά της χώρας σε σειρά τομέων, ιδιαίτερα δε στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για την Κύπρο για την οικοδόμηση ενός πιο ελπιδοφόρου και βιώσιμου μέλλοντος. Ο κ. Manish ενημέρωσε την κ. Δημητρίου για την πρόοδο που σημείωσε η χώρα του στους τομείς αυτούς, με ιδιαίτερη αναφορά στο ψηφιακό οικοσύστημα της Ινδίας, καθώς και για τα αποτελέσματα των πρόσφατων γενικών εκλογών στην Ινδία.  

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις όσον αφορά δυνατούς τρόπους συμβολής της Βουλής των Αντιπροσώπων στην προώθηση κοινών στόχων, με την Πρόεδρο της Βουλής να τονίζει την ετοιμότητα του Σώματος για κάθε δυνατή συνεργασία.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)