Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 15:13

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με τους εργαζόμενους στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας

Με τον τερματισμό της σύμβασης για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στις 27 Μαΐου 2024, η Κυβέρνηση έθεσε στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, καθώς και την επαναφορά του έργου σε πορεία υλοποίησης.

Για τον σκοπό αυτό ανέθεσε την προσωρινή διαχείριση του λιμανιού στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και της μαρίνας στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Επιπλέον, διευθετήθηκ, κατά τη μεταβατική περίοδο, η εργοδότηση των εργαζομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Με τη συνδρομή και της Αρχής Λιμένων Κύπρου, οι εργασίες στο λιμάνι καθώς και στη μαρίνα Λάρνακας δεν διακόπηκαν ούτε για μια μέρα, ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Kition Ocean Holdings Ltd για την παράδοση του εξοπλισμού, ως προνοείται στη σύμβαση.

Η εργοδότηση των εργαζομένων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 28/06/2024. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η καταγραφή των εργασιών που εκτελούνταν από τους εργαζόμενους σε συνάρτηση με τις εργασίες που διεξάγονται στο λιμάνι και τη μαρίνα για την ανάθεση ανάλογων καθηκόντων.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η έναρξη διαβουλεύσεων με την ad hoc επιτροπή Λάρνακας για τον στρατηγικό σχεδιασμό υλοποίησης του έργου, με στόχο να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα μέχρι το τέλος Ιουλίου 2024, ως η δέσμευση της Κυβέρνησης στις 31 Μαΐου 2024.

(ΣαΠ/ΜΣ/ΝΓιαν)