Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 15:27

Ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας: Ενημέρωση για τις οίκον υπηρεσίες φροντίδας υγείας που παρέχονται από νοσηλευτές στο πλαίσιο του ΓεΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας υπενθυμίζει τους δικαιούχους ότι οι νοσηλευτές γενικής νοσηλευτικής παρέχουν υπηρεσίες κατ΄οίκον φροντίδας, μετά από έκδοση σχετικού παραπεμπτικού από Προσωπικό ή Ειδικό Ιατρό, σε άτομα προσωρινά ή μόνιμα κατακεκλιμένα. Οι εν λόγω υπηρεσίες περιλαμβάνουν τον έλεγχο και ρύθμιση των ζωτικών σημείων του δικαιούχου, τη χορήγηση ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, την αιμοληψία, τη φροντίδα καθετήρων/στομίων, την εκπαίδευση των οικείων σε θέματα που άπτονται της αυτοφροντίδας του δικαιούχου κ.ά.

Ο πλήρης κατάλογος διεργασιών που παρέχονται από νοσηλευτές γενικής νοσηλευτικής είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ στην ενότητα Κατάλογοι Δραστηριοτήτων-> Γενική Νοσηλευτική.

Τονίζεται, τέλος, ότι οι κατ΄οίκον υπηρεσίες που παρέχονται από νοσηλευτές στο πλαίσιο του ΓεΣΥ δεν περιλαμβάνουν σε καμία περίπτωση υπηρεσίες, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα φροντιστών.

(ΕΠ/ΑΦ)