Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 16:07

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με τον περιμετρικό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει ότι για την πορεία κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας υπήρχε έγκριση παράτασης χρόνου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποβλήθηκε αίτημα από τον εργολάβο για επιπρόσθετη παράταση χρόνου, το οποίο και ενέκρινε η Τμηματική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΤΕΑΑ), μέχρι τις 25 Ιουνίου 2024.

Ο εργολάβος υπέβαλε νέα αιτήματα παράτασης χρόνου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2024 για γεγονότα από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι σήμερα, όπως επιπρόσθετες εργασίες που προέκυψαν, και για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες) από την 1η Μαρτίου 2024 μέχρι σήμερα. Τα αιτήματα παράτασης χρόνου εξετάστηκαν σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες (από ΤΕΑΑ και Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ)) και εγκρίθηκε παράταση χρόνου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024. Από αυτήν την ημερομηνία και μετά, και μέχρι και την ολοκλήρωση/ παράδοση του έργου, θα αποκόπτονται ποινικές ρήτρες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ύψους €5.500/ημέρα.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου, εκτός ενός μικρού τμήματος επί της Λεωφόρου Τσερίου που θα παραδοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, και το οποίο δεν επηρεάζει τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

(ΣαΠ/ΜΣ/ΝΓιαν)