Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 16:17

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović Burić, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Κύπρο. Ακολούθως, παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας.  

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ατζέντα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κατάσταση στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, η διαχείριση πτυχών της ΤέταρτηςΔιακρατικής Προσφυγής τηςΚύπρου κατά της Τουρκίας, οι τουρκικές παραβιάσεις του status quo της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, όπως και η έκθεση του Piero Fassino για την Αμμόχωστο, που υιοθετήθηκε στην Εαρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε την ανάγκη στενότερου και τακτικού  συντονισμού της Κύπρου, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Συμβούλιο της Ευρώπης για προώθηση θεμάτων που άπτονται των αρχών και αξιών που πρεσβεύει, και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την κα Burić για το έργο που επιτέλεσε ως Γενικός Γραμματέας ενόψει της λήξης της θητείας της.

(ΡΜ/ΜΣ/ΝΓιαν)