Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2024 10:58

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Υπεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στα Τίρανα

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) μεταβαίνει αύριο στα Τίρανα για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Υπεπιτροπής της Συνέλευσης για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου 2024.

Ως Εισηγητής της ΚΣΣΕ για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ, ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει ενημερωτική έκθεσή του με θέμα τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην έγκαιρη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Τη συνεδρία θα προσφωνήσουν, η Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla, η Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, κα Holta Zaqe και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, κ. Ulsi Manja. Μεταξύ άλλων, θα λάβουν επίσης μέρος ο δικηγόρος του πολιτικού κρατούμενου κ. Osman Kavala, καθηγητής Philip Leach, το μέλος της αντιπολίτευσης στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ilgar Mammadov και ο Κύπριος Δικηγόρος και Πρόεδρος της αντιπροσωπίας του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης στο ΕΔΔΑ, κ. Αχιλλέας Δημητριάδης.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)