Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-07-2024 14:37

Συνάντηση της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κας Άννας Αριστοτέλους με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας είχε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, τους οποίους συνεχάρη για την επανεκλογή/εκλογή τους.

Κατά τη συνάντηση, η κα Αριστοτέλους εξήρε τον αγώνα των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων και απέδωσε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για τον αγώνα και τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια, συγχάρηκε δε τους Μαρωνίτες της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας για τις συνεχείς δράσεις τους, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει τις προσπάθειές και τον αγώνα τους για διατήρηση της φλόγας της επιστροφής άσβεστη και για επανεγκατάσταση στο χωριό τους, στις περιουσίες και στα χωράφια τους.

Επανέλαβε ότι βρίσκεται δίπλα τους και στηρίζει κάθε προσπάθειά τους, και συντάσσεται στην προσπάθεια υλοποίησης των προσκυνημάτων στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στο κατεχόμενο χωριό τους, που βρίσκεται υπό στρατιωτικό καθεστώς.

Ο Κοινοτάρχης κ. Παρτελλής Χατζηφεσάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεχή υποστήριξη της Κυβέρνησης και το γεγονός ότι πρώτη φορά τους δίδεται οικονομική στήριξη για τον πολύ σημαντικό αυτό σκοπό της Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία του κατεχόμενου χωριού τους, που είναι και η μοναδική επαφή με το χωριό τους.

Η Επικεφαλής δήλωσε εμφαντικά ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των προσπαθειών, ενεργειών και δράσεών τους, ενώ τους ζήτησε να συνεχίσουν να αγωνίζονται, ώστε να κρατηθεί η μνήμη του χωριού άσβεστη για το σύνολο των Μαρωνιτών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αφού το χωριό τους αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων κατεχόμενων Μαρωνίτικων χωριών που βρίσκεται υπό στρατιωτικό καθεστώς και δεν επιτρέπονται ούτε επισκέψεις. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με πολλές δυσκολίες, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και η Εκκλησία παρουσιάζει αρκετές φθορές.

Ο κ. Χατζηφεσσάς ανέφερε ότι το προσεχές Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, για να τιμήσουν την προστάτιδα του χωριού τους, την Αγία Μαρίνα, στην οποία θα παρευρεθεί και η Επικεφαλής.

Ο Κοινοτάρχης ευχαρίστησε την κα Αριστοτέλους για το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύει στα θέματα της κοινότητάς τους και επιβεβαίωσε ότι θα αδράξουν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται, για να πατήσουν έστω και για λίγο στα άγια χώματα του χωριού τους.

(ΡΜ/ΑΣ/ΜΣ)