Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-07-2024 14:49

Η 30ή Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο ΝΕΠΟΜΑΚ θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία, μεταξύ 30 Ιουλίου και 2 Αυγούστου 2024.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει  ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης το βράδυ της Τρίτης, 30 Ιουλίου, στο Κτήμα Κουσιουμή.

Κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος θα καλωσορίσει τους σύνεδρους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού, κ. Γεώργιος Κώτσηρας. Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν επίσηςο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024, τα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων των οργανώσεων των αποδήμων θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για όλους τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί τελετή τίμησης καταξιωμένων Κυπρίων της Διασποράς.

Παράλληλα, κατά τις τρεις μέρες εργασιών του Συνεδρίου, οι απόδημοι θα τύχουν ενημέρωσης από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Άμυνας και Παιδείας για θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Κατά την τρίτη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου, θα απευθύνουν χαιρετισμούς αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με τους οποίους θα ακολουθήσει συζήτηση. Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί και από άλλους κρατικούς και μη φορείς επί ποικίλων θεμάτων.

(ΑΝ/ΑΣ/ΜΣ)