Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-07-2024 17:32

O Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Ararat Mirzoyan επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024, την Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας, οι δύο Υπουργοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια παρακάθησαν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπιών των δύο Υπουργείων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αρμενίας και η περαιτέρω ενίσχυσής τους, με τους δύο Υπουργούς να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το επικείμενο άνοιγμα Πρεσβειών της Κύπρου και της Αρμενίας, στο Γεραβάν και τη Λευκωσία, αντίστοιχα.

Ο κ. Κόμπος ενημέρωσε τον ομόλογό του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης για τη στάση αρχών που διαχρονικά τηρεί η Αρμενία. Επιπρόσθετα, οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)-Αρμενίας, την κατάσταση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Για την εισαγωγική δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών πατήστε εδώ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Mirzoyan θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σήμερα το απόγευμα. Το πρωί, παρευρέθηκε και μίλησε στην Ετήσια Σύσκεψη των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

(ΜΦ/ΜΣ/ΑΣ)