Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2024 15:51

Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων 120 ΛΒΟ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα, 30 Ιουλίου 2024, συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων 120 ΛΒΟ.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων 120 ΛΒΟ κ. Αποστόλου εξέφρασε τις ανησυχίες του συνδέσμου για την παρατηρούμενη στασιμότητα που παρατηρείται στο ζήτημα της επανεκκίνησης διαλόγου μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων προς επίλυση του Κυπριακού.

Περαιτέρω, ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε την Πρόεδρο του σώματος ότι σήμερα αρχίζει η ανέγερση μνημείου στον χώρο όπου ήταν παλαιότερα το στρατόπεδο του 120 ΛΒΟ στη Λακατάμια και οι εργασίες αποπεράτωσής του, αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε πως ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών είναι αναγκαίος, επισημαίνοντας ότι η διεξαγωγή ειλικρινούς διαλόγου βάσει αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για την επίτευξη ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος και τη διασφάλιση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής χαιρέτισε την ανέγερση του πιο πάνω μνημείου, τονίζοντας ότι με τέτοιες ενέργειες διατηρούμε ανεξίτηλη τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την Κύπρο μας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)