Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2024 16:31

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπεία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Christo Tuton.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η φετινή διοργάνωση του ετήσιου παγκόσμιου της συνεδρίου  στη Κύπρο, μεταξύ 30 Ιουλίου και 2 Αυγούστου, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τις μαύρες επετείους του 1974. Οι νεότερες γενιές των αποδήμων μας, τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Δημητρίου, συμμετέχουν ενεργά μέσω των δράσεων των οργανώσεων της διασποράς, όπως είναι η ΝΕΠΟΜΑΚ, στη διατήρηση ανεξίτηλης της μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και στη διεθνή προβολή του δίκαιου αγώνα της Κύπρου.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στην πολιτική συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Αναφερόμενη στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου, επισήμανε ότι το δίκαιο της ανάγκης έχει εφαρμοστεί με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών της χώρας, οι οποίοι κατέστησαν αδρανείς λόγω της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Δημητρίου τόνισε περαιτέρω ότι οι προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια στην Κύπρο και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Η καταδίκη σε κάθε διεθνές βήμα των έκνομων ενεργειών του κατοχικού καθεστώτος σε περιοχές της νεκρής ζώνης αλλά και σε ότι αφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας, θα είναι συνεχής, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου. Επισήμανε συναφώς τον σημαίνοντα ρόλο τόσο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας όσο και των απανταχού της γης νέων αποδήμων, ως πρεσβευτών της Κύπρου στο εξωτερικό.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για διάφορα τρέχοντα διεθνή ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή νεολαία της διασποράς στα κράτη που ζει και δραστηριοποιείται.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)