Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2024 17:02

O Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας επισκέφθηκε την Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κ. Marko Đurić πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και παρακάθησαν, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπιών των δύο Υπουργείων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σερβίας, το Κυπριακό, η πορεία ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, καθώς και σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Đurić έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ το πρωί ήταν ομιλητής στην Ετήσια Σύσκεψη των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, στις 29-30 Ιουλίου 2024.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Το κείμενο της εισαγωγικής δήλωσης του Υπουργού Εξωτερικών μπορείτε να το βρείτε εδώ

(ΜΦ/ΕΑθ/ΝΖ)