Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-08-2024 14:16

Δημόσια Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας στην Κύπρο

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προβολή του πολιτισμού στην Κύπρο, αλλά και τα πλεονεκτήματα και ιδιαιτερότητες της Κύπρου ως προορισμού, πληροφορεί ότι διενεργεί Δημόσια Διαβούλευση με ενδιαφερόμενους φορείς με σκοπό την υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας.

Στόχος της Στρατηγικής είναι η ολιστική προσέγγιση του θέματος, αναλύοντας και καταγράφοντας (χαρτογράφηση) σε πρώτο στάδιο την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων και αναπτύσσοντας στη συνέχεια σχέδιο δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ο εντοπισμός ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, ευκαιριών, αδυναμιών, κενών ή/και παραλείψεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του βέλτιστου πλαισίου που διέπει τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση apavlides@dms.gov.cy.

Σημειώνεται ότι η υποβολή σχολίων γίνεται δεκτή μόνο μέσω της πλατφόρμας δημοσίων διαβουλεύσεων ως το ενιαίο σημείο διεξαγωγής δημόσιων διαβουλεύσεων.

(ΚΚ/ΑΣ/ΜΣ)