Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2018 08:18

Μήνυμα του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ Κ. Γιάννη Γιαννάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού – 25 Οκτωβρίου

Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση. Ο Οκτώβρης μήνας έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως ο «ροζ» μήνας, ο μήνας της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος συμβάλλει στην αύξηση της ενημέρωσης για την πάθηση, για τα μέτρα πρόληψης, και για τους τρόπους θεραπείας της νόσου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν επαρκείς γνώσεις σχετικά με τα αίτια του καρκίνου του μαστού, επομένως η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος του ελέγχου του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για μια ασθένεια που παρά τη συχνότητα της, μπορεί να θεραπευτεί, αν διαγνωστεί έγκαιρα. Επομένως η σωστή ενημέρωση δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερες γυναίκες να ευαισθητοποιηθούν ώστε να μην αμελούν τις εξετάσεις τους και να ακολουθούν εκείνον τον τρόπο ζωής που τις προστατεύει από την εμφάνιση της νόσου.

Στον τόπο μας πολλές εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) δραστηριοποιούνται και προωθούν δράσεις σχετικές με την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών ώστε να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν περισσότερο τον εαυτό τους, και να αντικαταστήσουν τον φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακουφιστικής φροντίδας και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής εκείνων που πλήττονται από την ασθένεια..

Ως Γραφείο Επιτρόπου και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναγνωρίζοντας την προσφορά των Οργανώσεων αυτών, στηρίζουμε τις δράσεις τους και τις καλούμε να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη. Ευχή μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τα θέματα του καρκίνου του μαστού, να υπάρχει κάθε μέρα και η γνώση να γίνεται πράξη.

(ΜΓ)