Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-10-2024 13:16

Δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της σήμερα, 1η Οκτωβρίου. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Τιμούμε σήμερα την 64η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η θυσία των πεσόντων για την ελευθερία του έθνους αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, η οποία θέτει την ηθική της σφραγίδα για την ολοκλήρωση του ιερού κυπριακού αγώνα. 

Η απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. 

Και δεν μπορεί μια τέτοια λύση παρά να είναι στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, πάντα στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 

Ελλάδα και Κύπρος μοιράζονται τον ίδιο αξιακό κώδικα. Αποτελούν πυλώνες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσουν στον ίδιο σκοπό. 

Εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε την επίλυση που επιζητούν Ελλάδα και Κύπρος. Έχουμε ένα μέλλον γεμάτο ευημερία και πρόοδο για τον κυπριακό ελληνισμό. 

Ευχαριστώ τον συνάδελφο Υπουργό κ. Πάλμα για την εξαιρετική φιλοξενία και τη συνεργασία που έχουμε διαχρονικά.»

(ΡΜ/ΓΣ/ΕΑθ)