Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-10-2024 13:35

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ιταλίας για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ιταλίας κ. Sergio Mattarella, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ιταλίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

«Οι χώρες μας, που συνδέονται από πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις, που βασίζονται στην κοινή μεσογειακή καταγωγή Κυπρίων και Ιταλών, είναι σήμερα μαζί στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Σε αυτό το πλαίσιο –και 20 χρόνια μετά τη μεγάλη διεύρυνση, κατά την οποία η Κύπρος υπήρξε πρωταγωνίστρια– πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για μια ακόμη πιο δυναμική και ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ικανή να αναλάβει έναν αυξημένο ρόλο στη διεθνή σκηνή. 

Σε μια ιστορική στιγμή που σηματοδοτείται από περίπλοκες προκλήσεις και την επιδείνωση της έντασης και της βίας στη γειτονιά μας, αυτό αποτελεί μια πραγματική εγγύηση ελευθερίας και ευημερίας για τους λαούς μας και την πρώτη ουσιαστική διασφάλιση της ασφάλειάς μας. 

Εκφράζοντας ξανά την ελπίδα ότι η λύση για την καλύτερη συνύπαρξη μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων θα επιτευχθεί σύντομα εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, εκφράζω εκ μέρους της Ιταλικής Δημοκρατίας και εμού εγκάρδια συγχαρητήρια για τη σημαντική σημερινή επέτειο.»

(ΡΜ/ΓΣ/ΕΑθ)