Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2018 19:04

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω παρέλαβε ψήφισμα για το Κυπριακό από οργανωμένα σύνολα

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας παρέλαβε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ψήφισμα-διακήρυξη από οργανωμένα σύνολα για το Κυπριακό.

Παραλαμβάνοντας τη διακήρυξη από αντιπροσωπεία των οργανωμένων συνόλων, ο κ. Πάλμας είπε ότι «σας διαβεβαιώνω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος, ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι έχει όλη την καλή θέληση και όλη την πολιτική βούληση για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έχουν σταματήσει στο Κραν Μοντανά.

Ας ευχηθούμε ότι η αυριανή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ακκιντζί, παρόλο ότι δεν υπάρχει ατζέντα, θα είναι η έναρξη της δημιουργίας προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι στο τέλος του μηνός, αρχές του άλλου μήνα θα γίνουν και οι συναντήσεις της κας Λουτ μαζί με τον ηγέτη της ελληνοκυπριακής πλευράς και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς, που θα δημιουργήσουν εκείνη την ώθηση που χρειάζεται και επιθυμούμε όλοι για επανέναρξη των συνομιλιών.

Είναι πλήρως κατανοητή η αγωνία την οποία έχετε. Αυτή την αγωνία, πιστέψτε το, έχουμε και εμείς και θέλω να πιστεύω και ο κυπριακό λαός, ώστε να βρεθεί επιτέλους μια λύση βιώσιμη στο Κυπριακό.

Για να είναι βιώσιμη, όμως, αυτή η λύση θα πρέπει ασφαλώς να είναι και λειτουργική. Εάν καταφέρουμε και πετύχουμε μια λύση λειτουργική, σίγουρα θα είναι και βιώσιμη και θα δώσει προοπτική και μέλλον στις νέες γενιές σε τούτο τον τόπο».

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΕΟ κ. Πάμπης Κυρίτσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η αντιπροσωπεία που επέδωσε το ψήφισμα εκπροσωπεί εργατικά συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, φορείς, και από τις δύο κοινότητες που είχαν το περασμένο Σάββατο  συνάντηση Ειρήνης και Επανένωσης και ενέκριναν ομόφωνα τη διακήρυξη που επιδόθηκε.

_____________

ΡΜ/ΣΧ