Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2024 14:52

Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην πρώτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

H Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων κα Αντωνία Θεοδοσίου χαιρέτισε την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτου για την πρόσκληση και ακολούθως συνεχάρη τα νέα μέλη για τον διορισμό τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ρόλου τους στην κατάρτιση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τής Κύπρου για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας στο πλαίσιο της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής του κράτους.

Στη συνέχεια, η κα Θεοδοσίου αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση και τις αρνητικές της επιπτώσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δράσεων για αειφόρο ανάπτυξη και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Τόνισε τη σημασία των πράσινων θέσεων εργασίας, συνδέοντάς τις με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία μέσω της καινοτομίας, της ψηφιακής μετάβασης και της σχετικής κατάρτισης.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, όπως η ερημοποίηση και η διάβρωση των ακτών, σημειώνοντας ότι οι μεταβολές της φύσης, λόγω της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται να είναι μετρήσιμες, όπως μετρήσιμες χρειάζεται να είναι και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους. Η ύπαρξη κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού είναι κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, με έμφαση στην αύξηση των δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα των δεξιοτήτων για την παρακολούθηση και τη διαχείριση της φύσης σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, είτε στην ενδοχώρα είτε στις παραλίες, την ψηφιοποίηση της κατάστασης των ακτών, σχεδιασμού μέτρων για επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, κ.ο.κ.

Η κα Θεοδοσίου, συνοψίζοντας, τόνισε την καθοριστική συμβολή της ΑνΑΔ στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής αγοράς εργασίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ΑνΑΔ θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία. Τέλος, δήλωσε ότι το Γραφείο της είναι ανοιχτό σε κάθε συνεργασία για την προώθηση πράσινων δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, και της στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

(ΑΣΠ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα