Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2024 10:27

Προκήρυξη θέσης Επιστημονικού Συνεργάτη για θέματα Ασύλου και Μετανάστευσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας (ΥΜΔΠ) δέχεται αιτήσεις για πρόσληψη ενός Επιστημονικού Συνεργάτη, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, για θέματα Ασύλου και Μετανάστευσης, για άμεση απασχόληση, για σκοπούς προετοιμασίας και ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η πλήρωση της πιο πάνω θέσης θα γίνει στη βάση πλήρους απασχόλησης, με συμβόλαιο κυπριακού δικαίου και για μέγιστη περίοδο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2026.

Ο ακαθόριστος ετήσιος μισθός ανέρχεται στις €61.397και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διεκπεραίωση της εργασίας, πλέον ΦΠΑ (εάν εφαρμόζεται). Παρέχεται επιπρόσθετα 13ος μισθός. Ο ετήσιος ακαθάριστος μισθός θα αναθεωρηθεί από 01/07/2025.

Από το ποσό των απολαβών που αναφέρεται πιο πάνω, θα αφαιρούνται οι διάφορες εισφορές / αποκοπές οι οποίες προβλέπονται στο κυπριακό δίκαιο για μισθωτούς ιδιωτικού δικαίου.

Απαιτούμενα Προσόντα και Προϋποθέσεις:

  1. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε Νομικά, Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Ευρωπαϊκά θέματα και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, σε συναφή τομείς του αντικειμένου της σύμβασης θα αποτελεί πλεονέκτημα.
  2. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας.
  3. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.
  4. Καλή γνώση ή πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης.
  5. Καλή γνώση της Κυπριακής, Ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας
  6. Καλή γνώση του τρόπου εργασίας και λειτουργίας της ΕΕ και των θεσμών της.
  7. Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, αναλυτική σκέψη και ευθυκρισία.
  8. Ικανότητα εργασίας σε συνθήκες στενών χρονικών περιθωρίων.
  9. Προσκόμιση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο μπορεί να υποβληθεί στη συνέντευξη.
  10. Υπηκοότητα Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν των πιο πάνω, θα αποτελεί πλεονέκτημα:

  1. Καλή γνώση της Γαλλικής ή και της Γερμανικής γλώσσας (με βάση τα Τεκμήρια Γνώσης Γλωσσών που είναι αποδεκτά από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας).
  2. Προηγούμενη πείρα σε Διεθνείς Οργανισμούς ή σε θεσμούς της ΕΕ.

Ο λειτουργός που θα επιλεγεί, θα εκτελεί κυρίως τα ακόλουθα καθήκοντα:

  1. Εκπροσώπηση και παρακολούθηση των συναντήσεων για θέματα που αφορούν στη Μετανάστευση και Διεθνή Προστασία του ΥΜΔΠ.
  2. Οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα του ανατεθούν από το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Οι υποψήφιοι που ικανοποιούν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις θα κληθούν να συμμετάσχουν σε προφορική συνέντευξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία σε ημερομηνία που θα τους κοινοποιηθεί.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω της αποστολής Βιογραφικού Σημειώματος και σύντομης επιστολής (motivation letter) η οποία θα συνοδεύτε από ορθά συμπληρωμένο έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος (επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο ως Παράρτημα Ι) και τα υποστηρικτικά στοιχεία, υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epanagiotou@mip.gov.cy. μέχρι την Παρασκευή,18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 16:00.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίγραφα όλων των απαιτούμενων πιστοποιητικών και εγγράφων (όπως καθορίζονται στα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις). Πιστοποιητικά και έγγραφα που δεν αναφέρονται πιο πάνω δεν θα ληφθούν υπόψη. Όλα τα πρωτότυπα έγγραφα θα πρέπει να προσκομιστούν από τους υποψήφιους τη μέρα που θα κληθούν σε συνέντευξη.

(ΝΓιαν/ΑΦ)