Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2024 10:34

Αγορά υπηρεσιών Εμπειρογνώμονα για σκοπούς Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ 2026

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας (ΥΜΔΠ) με την παρούσα ανακοίνωση, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία για αγορά υπηρεσιών εμπειρογνώμονα για σκοπούς προετοιμασίας και ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) 2026.

Πιο συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την εκτέλεση καθηκόντων συντονισμού, των εργασιών που προκύπτουν από τις ομάδες εργασίας ΕΕ. Ασύλου στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 2026

Δικαιούμενοι συμμετοχής είναι Κύπριοι ή Ευρωπαίοι Πολίτες οι οποίοι πληρούν τις πιο κάτω απαιτήσεις :

  1. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας.
  2. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.
  3. Καλή γνώση της Γαλλικής ή και Γερμανικής Γλώσσας (με βάση τα Τεκμήρια Γνώσης Γλωσσών που είναι αποδεκτά από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας) αποτελεί πλεονέκτημα.
  4. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε Νομικά, Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Ευρωπαϊκά θέματα και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, σε συναφή τομείς του αντικειμένου της σύμβασης θα αποτελεί πλεονέκτημα.
  5. Πενταετή τουλάχιστον εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα.
  6. Προηγούμενη απασχόληση με ειδική εμπειρία σε όργανα της ΕΕ και σε θέματα Ασύλου, θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.
  7. Υπηκοότητα Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  8. Προσκόμιση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο μπορεί να υποβληθεί στη συνέντευξη.

Η παροχή των υπηρεσιών του Εμπειρογνώμονα από 01/11/24 μέχρι τις 31/12/25 (συνολική διάρκεια παροχής υπηρεσιών δεκατεσσάρων μηνών) θα πραγματοποιείται με έδρα της χώρας διαμονής του και θα παρίσταται στις Βρυξέλλες για στήριξη του Κέντρου ανάλογα με την συχνότητα των επικείμενων συναντήσεων.

 Η παροχή των υπηρεσιών του Εμπειρογνώμονα από 01/01/2026-30/06/2026 (συνολική διάρκεια παροχής υπηρεσιών έξι μηνών) θα πραγματοποιείται στα Γραφεία της Μόνιμής Αντιπροσωπείας της Κύπρου (ΜΑΕΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Εμπειρογνώμονας θα ακολουθεί το ωράριο εργασίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑΕΕ).

Η συνολική αντιμισθία για τις πιο πάνω υπηρεσίες έχει καθοριστεί για €92.120,00 ενενήντα δυο χιλιάδες εκατό είκοσι ευρώκαι περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διεκπεραίωση της πιο πάνω εργασίας, πλέον ΦΠΑ και θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Λόγω της προσωποπαγούς φύσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, η Αναθέτουσα αρχή θα καλέσει σε συνέντευξη όλους τους υποψήφιους που πληρούν τα κριτήρια και θα επιλέξει τον κατά την κρίση της καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αιτήσεις συμμετοχής συνοδευόμενες από Βιογραφικό Σημείωμα μαζί με σύντομη επιστολή (motivation letter) η οποία θα συνοδεύεται από ορθά συμπληρωμένο έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος (επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο ως Παράρτημα Ι) και τα υποστηρικτικά στοιχεία, υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epanagiotou@mip.gov.cy μέχρι την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 16:00.

Όλα τα πρωτότυπα έγγραφα θα πρέπει να προσκομιστούν από τους υποψήφιους τη μέρα που θα κληθούν σε συνέντευξη.

Καθήκοντα Εμπειρογνώμονα:

1.1. Παροχή νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, σε θέματα Ασύλου που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ομάδας Εργασίας για το Άσυλο του Συμβουλίου της ΕΕ (στο εξής η «Ομάδα»). Η παροχή των συμβουλευτικών υπηρεσιών θα γίνεται κατόπιν απαίτησης της Αναθέτουσας Αρχής. 

1.2. Προεδρία της Ομάδας Εργασίας για το Άσυλο του Συμβουλίου της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας (1η Ιανουαρίου 2026 έως 30 Ιουνίου 2026). Για σκοπούς προεδρίας της Ομάδας, από τον Εμπειρογνωμονα αναμένεται:

1.2.1.  Να εδρεύει στις Βρυξέλλες.

1.2.2.  Για κάθε συνάντηση της Ομάδας, να συνεργάζεται με την Αναθέτουσα Αρχή για την ετοιμασία του φακέλου και όλων των απαραίτητων εγγράφων που περιλαμβάνονται σε αυτόν, όπως των εκθέσεων και των θέσεων πολιτικής στα θέματα ασύλου που θα εκφράζονται στην Ομάδα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θα ορίζει η Αναθέτουσα Αρχή σε κάθε περίπτωση, βάσει των απαιτήσεων της Ομάδας.

1.2.3.  Να προεδρεύει σε όλες τις συναντήσεις της Ομάδας στις Βρυξέλλες.

1.2.4.  Να συμμετέχει όποτε απαιτείται στις συναντήσεις του Συμβουλίου των

Υπουργών και στις συναντήσεις άλλων Ομάδων Εργασίας του Συμβουλίου όταν συζητούνται σχετικά με την Ομάδα του θέματα (π.χ. Στρατηγική Επιτροπή για τη Μετανάστευση, τα Σύνορα και το Άσυλο).

1.2.5.  Να παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να συμμετέχει στους τριλόγους   με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να λαμβάνει μέρος       στις διμερείς επαφές με ΚΜ ή/και τρίτες χώρες και γενικότερα να παρουσιάζει τις θέσεις της Αναθέτουσας Αρχή σε συναντήσεις, συνέδρια, αποστολές σε τρίτες χώρες και σε παρόμοιας φύσης συναντήσεις, κάθε φορά που απαιτείται η παρουσία του προεδρεύοντα της Ομάδας.

1.2.6.  Να συνεργάζεται με την Αναθέτουσα Αρχή για την ετοιμασία των ενημερωτικών εκθέσεων μετά από κάθε συνάντηση. Ο Ανάδοχος θα πρέπει να υποβάλλει τις σχετικές εκθέσεις στην Αναθέτουσα Αρχή το αργότερο εντόςπέντε (5) ημερών από τη συνάντηση. Η Αναθέτουσα Αρχή, ανάλογα με τις απαιτήσεις της Ομάδας, δύναται να ζητήσει γραπτώς επίσπευση της υποβολής των εκθέσεων.

1.2.7.  Όλες οι θέσεις και τα έγγραφα που θα ετοιμάζονται θα συμφωνούνται εκ των προτέρων με την Αναθέτουσα Αρχή.

1.3. Συμμετοχή και εκπροσώπηση της Αναθέτουσας Αρχής στην Ομάδα Εργασίας για το Άσυλο του Συμβουλίου της ΕΕ. Κατά την περίοδο αυτή από τον Ανάδοχο αναμένεται:

1.3.1.  Για κάθε συνάντηση της Ομάδας, να συνεργάζεται με την Αναθέτουσα Αρχή για την ετοιμασία του φακέλου και όλων των απαραίτητων εγγράφων που περιλαμβάνονται σε αυτόν, όπως των εκθέσεων και των θέσεων πολιτικής στα θέματα ασύλου που θα εκφράζονται στην Ομάδα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θα ορίζει η Αναθέτουσα Αρχή σε κάθε περίπτωση, βάσει των απαιτήσεων της Ομάδας.

1.3.2.  Να συμμετέχει, κατόπιν προφορικής ή γραπτής απαίτησης από την Αναθέτουσα Αρχή, στα πλαίσια παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, στις συναντήσεις της Ομάδας στις Βρυξέλλες και να παρουσιάζει τις θέσεις της Αναθέτουσας Αρχής.

1.3.3.  Να παρακολουθεί, κατόπιν γραπτής ή προφορικής απαίτησης από την Αναθέτουσα Αρχή, στα πλαίσια παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, τις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν συζητούνται θέματα σχετικά με την Ομάδα.

1.3.4.  Να συμμετέχει, κατόπιν γραπτής ή προφορικής απαίτησης από την Αναθέτουσα Αρχή, στα πλαίσια παροχής νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε συναντήσεις, συνέδρια, αποστολές κλπ., που σχετίζονται με τις εργασίες της Ομάδας και να παρουσιάζει τις θέσεις της Αναθέτουσας Αρχής. 

1.3.5.  Να συνεργάζεται με την Αναθέτουσα Αρχή για την ετοιμασία των ενημερωτικών εκθέσεων μετά από κάθε συνάντηση. Ο Ανάδοχος θα πρέπει να υποβάλλει τις σχετικές εκθέσεις στην Αναθέτουσα Αρχή το αργότερο εντόςπέντε (5) ημερών από τη συνάντηση. Η Αναθέτουσα Αρχή, ανάλογα με τις απαιτήσεις της Ομάδας, δύναται να ζητήσει γραπτώς επίσπευση της υποβολής των εκθέσεων.

1.3.6.  Όλες οι θέσεις που θα εκφράζονται στην Ομάδα θα συμφωνούνται εκ των προτέρων με την Αναθέτουσα Αρχή.

(ΝΓιαν/ΑΦ)