Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-10-2024 17:35

Αποστολή Ανθρωπιστικής Φαρμακευτικής Βοήθειας στον Λίβανο

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποστέλλει σχεδόν τρεις τόνους φαρμάκων και αναλωσίμων στον Λίβανο.

Μετά από ενημέρωση των λιβανικών Αρχών, για τις σοβαρές ανάγκες του ιατρικού συστήματος της γειτονικής χώρας, ανταποκριθήκαμε με τη συγκέντρωση φαρμακευτικής βοήθειας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Η μεταφορά της θα ξεκινήσει από αύριο, Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, αεροπορικώς στη Βηρυτό.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ανδρέας Σ. Κακουρής, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη και η Πρέσβυς του Λιβάνου κα Claude El Hajal παρευρέθηκαν σήμερα στη συμβολική παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση κινητοποίηση για συγκέντρωση της βοήθειας και διευθέτηση των σχετικών διαδικασιών.

Η Κύπρος θα συνεχίσει την συστηματική προσπάθειά της για στήριξη των συνανθρώπων μας που επηρεάζονται από τις σημερινές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

(ΜΦ/ΜΣ/NZ)