Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-11-2018 10:36

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον» (GEOSTARS), από το Τμήμα Δασών

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον – εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης και προβολής των γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου», με το ακρωνύμιο GEOSTARS, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δασών την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στην Λευκωσία.

Το GEOSTARS συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Το έργο στοχεύει στην παράλληλη ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού με επίκεντρο την αστροπαρατήρηση. Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.678.400 ευρώ και έχει διάρκεια υλοποίησης 36 μήνες, με έναρξη τον Ιούνιο 2018.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής συνάντησης, οι εταίροι είχαν τη δυνατότητα αλληλογνωριμίας, κατάθεσης των προσδοκιών τους για το έργο και διαμόρφωσης του πλάνου ενεργειών προς την υλοποίησή του. Παράλληλα, τέθηκαν προβληματισμοί, διατυπώθηκαν τα κοινά σημεία ενδιαφέροντος και προγραμματίστηκαν οι άμεσα επόμενες ενέργειες. Στο πλαίσιο της συνάντησης, το εταιρικό σχήμα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, να γνωρίσει τις θέσεις στις οποίες θα υλοποιηθούν παραδοτέα του έργου, καθώς και να συζητήσει με την ομάδα έργου του Τμήματος Δασών.

(ΜΛ/ΕΙ)