Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2018 14:43

Χαιρετισμός του τέως Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή κατά την τελετή παράδοσης χαρτοφυλακίου

Με πολλή συγκίνηση αποχαιρετώ σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν για μένα μια περίοδος εντατικών προσπαθειών, έντονων συναισθημάτων, πλούσιων εμπειριών, καρποφόρων συνεργασιών.  

Εφαρμόστηκαν πολιτικές και έγιναν μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες όλοι μας μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι. Πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που στηρίχθηκαν σε πολλή και συλλογική δουλειά. Είναι γι’ αυτό που θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Γενική Διευθύντρια, τις Διευθύνσεις και όλο το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και για τη στήριξη που μου παρείχαν.

Ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω και σε όλους τους φορείς, με τους οποίους συνεργάστηκα τα χρόνια αυτά. Οργανωμένους γονείς, σχολικές εφορείες, εκπαιδευτικές οργανώσεις, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τα συμβούλια και το προσωπικό των ημικρατικών οργανισμών που λειτουργούν κάτω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στους στενούς συνεργάτες στο γραφείο μου και τις ιδιαιτέρες μου για την υπομονή τους να με ανέχονται καθημερινά, παρά τη μεγάλη πίεση που τους έβαζα.  

 

Μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια έκανα αληθινούς φίλους, καλούς συνεργάτες, βίωσα μοναδικές εμπειρίες και κρατώ όμορφες αναμνήσεις που θα με συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή μου. Είναι βέβαια ανθρώπινο να μην μπορεί κάποιος να είναι πάντοτε ευχάριστος, γι’ αυτό θέλω να ζητήσω συγνώμη αν για οποιοδήποτε λόγο έχω στεναχωρήσει κάποιους. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν έγινε εσκεμμένα ή κακοπροαίρετα.

Φεύγω πάντως ήσυχος με τη συνείδησή μου ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Θέλω να καλωσορίσω τον νέο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Κώστα Χαμπιαούρη και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που το Υπουργείο βρίσκεται από σήμερα στα στιβαρά χέρια ενός ανθρώπου με γνήσιο ενδιαφέρον για την Παιδεία του τόπου. Ενός εξαιρετικού και ιδιαίτερα αποτελεσματικού τεχνοκράτη, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συντελεστές των προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

 Σας παρακαλώ δεχθείτε μια τελευταία παραίνεση από τον απερχόμενο Υπουργό: Στηρίξετε όσο μπορείτε τον νέο Υπουργό για να πετύχει στο έργο του. Εγώ προσωπικά θα είμαι πάντοτε δίπλα σου φίλε Κώστα και δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και θα παρακολουθώ και θα στηρίζω το έργο σας μέσα από τη νέα μου θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

--------------------------

ΜΑΚ/ΕΛ/ΕΙ