Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2018 11:50

Τήρηση Αρχείου Καλλιεργητών και προστασία προσωπικών δεδομένων από τον ΟΓΑ

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Περί Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων Αυτών, καθώς και της Εφαρμογής του Νέου Γενικού Κανονισμού (ΕΕ)2016/679 για την Προστασία Δεδομένων, ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) φέρει σε γνώση όλων των ασφαλισμένων παραγωγών ότι τηρεί Αρχείο Καλλιεργητών, στο οποίο περιέχονται τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως αυτά έχουν υποβληθεί κατά καιρούς από τους ίδιους.

Το Αρχείο αυτό τηρείται για τους σκοπούς εφαρμογής της περί Γεωργικής Ασφάλισης νομοθεσίας και συγκεκριμένα για υπολογισμό των εισπρακτέων ασφαλίστρων και των πληρωτέων αποζημιώσεων καθώς και διάφορα Σχέδια Κρατικών Ενισχύσεων που κατά καιρούς ανατίθενται στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης για υλοποίηση.

Επίσης ο Οργανισμός δύναται να χρησιμοποιεί για δική του χρήση στοιχεία αιτήσεων στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) με σκοπό την διενέργεια αναλογιστικών και άλλων σκοπών.

Φέρει επίσης σε γνώση όλων των ασφαλισμένων παραγωγών ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των συστημάτων του και βελτίωσης της επικοινωνίας με τους ασφαλισμένους παραγωγούς, αποφάσισε να τους ενημερώνει για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους μέσω του συστήματος μαζικής αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Όσοι δεν επιθυμούν να ενημερώνονται μέσω SMS, θα τους παρέχεται η ευκαιρία, να δηλώσουν την αντίρρηση τους, ατελώς, μέσω της Υπηρεσίας STOP SMS.

Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Αρχείου είναι ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης, οδός Ζήνωνος Χρ. Σώζου, 29 & 31, 1075 Λευκωσία, τηλ. 22760196, fax 22768300.

(ΑΧ)