Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-12-2018 13:07

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, κ. Péter Szijjártó, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου του, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Τον κ. Szijjártó συνόδευαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ferenc Kumin, ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στη Λευκωσία, με έδρα την Αθήνα, κ. Erik Haupt και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Szijjártó προέβησαν σε ανασκόπηση των κατά αμοιβαία ομολογία πολύ καλών διμερών σχέσεων και αντήλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον Ούγγρο αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Ο κ. Szijjártó επαναβεβαίωσε τη διαχρονικά σταθερή στάση αρχών που τηρεί η χώρα του στο Κυπριακό, αναγνωρίζοντας ένα και μόνο νόμιμο κράτος στην Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, έκανε, εξάλλου, μνεία στο ρόλο γεφυροποιού που διαδραματίζει η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των καλών της σχέσεων με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Αναφέρθηκε δε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Βουλή των Αντιπροσώπων σ’ αυτό το πλαίσιο, προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαιρέτισε, τέλος, το άνοιγμα Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας στη Λευκωσία, ευχόμενος σύντομα αυτό να αναβαθμιστεί και σε Πρεσβεία.

(ΕΙ/ΑΧ)