Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-01-2019 16:45

Εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ready…..Go» επισκέφθηκαν το Τμήμα Φυλακών της Κύπρου

Στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών των σωφρονιστικών υπηρεσιών, το Τμήμα συμμετέχει σε περισσότερα από 16 ευρωπαϊκά προγράμματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Ready…..Go» το οποίο είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αφού έχει ως θέμα τον αθλητισμό εντός των Φυλακών. Στα πλαίσια των τελικών εργασιών του Προγράμματος, οι εταίροι του προγράμματος από άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες – από τη Γαλλία, τη Λετονία, τη ΦιNλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Μάλτα – επισκέφθηκαν σήμερα το Τμήμα Φυλακών, όπου ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και το μοντέλο σωφρονισμού που εφαρμόζεται, για τα προγράμματα άθλησης, ψυχαγωγίας και επανένταξης και, γενικά, για τις καινοτόμες αλλαγές στις οποίες έχει προβεί η Διεύθυνση τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα από τους εταίρους του «Ready…..Go» που υλοποίησε αθλητικά προγράμματα στις Φυλακές σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι ψυχικά ασθενείς και οι ανήλικοι, καθώς και σε ειδικές ομάδες κρατουμένων, όπως είναι οι σεξουαλικά αδικοπραγούντες κατά των ανηλίκων.

Οι εταίροι του προγράμματος μαζί με το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα, συμμετείχαν μαζί με κρατούμενους σε ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο των Φυλακών, έκαναν αεροβική γυμναστική με τις γυναίκες κρατούμενες και έπαιξαν αντισφαίριση και μπάτμιντον μαζί με άλλους κρατούμενους.

---------------------------

ΕΙ