Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-03-2019 14:34

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στην Ουκρανία

Η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη μεταβαίνουν στην Ουκρανία, όπου θα συμμετάσχουν σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) για την παρακολούθηση των προεδρικών εκλογών στη χώρα, στις 31 Μαρτίου 2019.

Στην αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, συμμετέχουν περί τους 110 βουλευτές από 30 και πλέον συμμετέχοντα κράτη του Οργανισμού, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει χωριστές συναντήσεις με υποψήφιους και με εκπροσώπους των εκλογικών Αρχών της χώρας, καθώς και ενημέρωση από τη μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης των εκλογών, που διοργάνωσε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR). Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, χωριστές επαφές με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών. Την ημέρα των εκλογών, η κα Χαραλαμπίδου θα βρίσκεται στο Κίεβο, ενώ ο κ. Χατζηγιάννη στο Κραματόρσκ, όπου θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

Εξάλλου, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, ο κ. Χατζηγιάννη θα έχει συναντήσεις στις 28 Μαρτίου 2019 με εκπροσώπους Αρχών της Ουκρανίας στα πλαίσια ετοιμασίας Έκθεσής του και σχετικού Προσχεδίου Ψηφίσματος με θέμα «Ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης για την προώθηση της ασφάλειας: ο ρόλος των Κοινοβουλίων». Την 1η Απριλίου ο κ. Χατζηγιάννη θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Ad Hoc Επιτροπή για τη Μετανάστευση της ΚΣ ΟΑΣΕ. Θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα στο Βέλγιο, αλλά και αρμοδίων Υπηρεσιών της χώρας. Θα πραγματοποιηθούν επίσης επισκέψεις σε κέντρα υποδοχής μεταναστών. 

(ΜΓ/ΕΙ)